RO Pescador “Solutii tehnice inovatoare pentru identificarea de noi resurse ce pot fi valorificate pe teritoriul FLAG - Delta Dunarii”

 

 

Prin acest proiect se doreste reducerea presiunii asupra resursei piscicole din Delta Dunarii si crearea de surse alternative de venit, prin identificarea de noi resurse si metode de pescuit pentru locuitorii comunitatilor pescaresti din zona costiera a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii. Identificarea unor specii din cadrul familiei moluste cu perspective de valorificare pe piata, insusirea de catre membrii comunitatilor pescaresti a unor cunostinte si deprinderi noi, introducerea de noi echipamente pentru pescuitul de moluste si cresterea valorii adaugate a produselor obtinute, vor sta la baza unei activitati eco-sustenabile si eficiente din punct de vedere economico-financiar. Proiectul va descrie in final solutii inovative care sa promoveze bunastarea sociala si patrimoniul cultural-istoric al zonei. In urma implementarii proiectului comunitatea pescareasca va avea un rol consolidat in dezvoltarea locala, iar rezultatele obtinute vor putea fi transferate/replicate la nivelul teritoriului FLAG Delta.

 

 

 

 

x

 

 

 

Acest site nu reprezintă poziţia oficială a Comisiei Europene.Întrega responsabilitate referitoare la corectitudinea şi coerenţa acestor informaţii aparţine persoanelor care au iniţiat pagina web.Toate informaţiile, privind Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, furnizate în această pagină sunt distribuite GRATUIT şi nu sunt destinate comercializării.

 

Pentru informații despre alte Programe desfășurate sub egida Uniunii Europene în România puteți să vizitați pagina de internet a Reprezentanței Comisiei Europene în România.